29.4.08

Hediyelik Fularlar,







Her ne kadar ilkbahar gelmis,havalar isinmis olsa da burda ki$ kendini saydirmaya devam ediyor...bu fularlari arkadaslarim icin ördümm sizlerle de paylasmak icinn...

Mavi olan simli ipin markasini bilmiyorumm ama yesil fularin ipi "Celebi Simli Piril " cok ho$ bi durusu var kismet olursa izine geldigimde alacagim bu simli iplarden :)

Modeli yakindan görmek icinn tiklayin

Bu cici fularlarin anlatimini okumak icin tiklayinn

25.4.08

Bebek Hirkasi,



Bebek giysilerine devamm,

bu bebek hirkasi da yakadan basladim 3,5 no ile ördüm...hirkamizin kol we beden kismina ajur modelini uygulandim... yaka kismina bagcik yapip gecirdimm...sahibi sagsalim dogsun giysinn :)

Hirkaya ajur modelini, 5 düz 1 artir 1 düz 1 artir 5 düz...arka siraya haro$a ördüm,tekrar ön yüze gecince yine 5 düz 1 artir 3 topla 1 at 5 düz, arka yine haro$a seklinde ördüm...ortaya böle cici bi hirka cikti

Hirkamizin modelini yakindan görmek icin tiklayin


23.4.08

23 Nisan



23 NİSAN

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

Atatürk diyor ki:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

www.milliegemenlik.gov.tr

23 Nisan,

Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

İşte, bugün bir meclis kuruldu,
Sonra hemen padişah kovuldu.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.


Bugün, Atatürk'ten bir armağan,
Yoksa, tutsak olurduk sen inan.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

Saip EGÜZ

www.gulum.net


21.4.08

Dantel Gunleri 2*

Dantel Günleri basligi altinda baslattigimis etkinligimiz umdugumusdan daha güsel sonuclar werdi ...katilim oldukca coktu ve birbirinden güsel modellerle etkinlimiz devam ediyor...

Dantel Günleri 2 ´nin ewsahibeligini ben yapiyorumm canim,biricigimm Maral´im " Makhina "bana devretti...bende elimden geldigince sizlere güsel bir etkinlik sagliyacagima inaniyorumm...

Etkinligimizin konusu "Havlu Kenari Dantelleri " son katilim tarihi 1Mayis ...

Etkinlik icin hazirlamis oldugum banneri asagidan alip sayfanisa koyabilirsinis...

Ayrica sizden gelen modelleri ben 2 Mayis günü sayfamda yayinlamaya baslacagim...sizlerde 3 Mayis´ta sayfanisda yayinlarsiniz..

Modellerinizi e-posta yoluyla boncukdevrim@mynet.com adresine gönderirsiniz..

Sizler modellerinizi 3 Mayis´tan itibaren yayinlicaksinis ...modelini 3 Mayis´tan önce sayfasinda yayinlayanlarin modelini almayacagimm...!

bu konuda bilginis olsunn... dee haydi kolay gelsin....

Tepsi Örtüsü



Arkadaslar "Dantel Günleri 1 " basligiyla baslatmis oldugumus etkinligimizin konusu "Tepsi Örtüsü" evsahibemis benim canimm biricigim Maral´im...

Bu da benim katilimim tepsi örtüm...Tepsi Örtüsü 25* motiften olusuyor...kenar yapraklari ise sikigne yaptimm...

Canim arkadasima davetinden dolayi tesekkür ediyorumm...(*_*)Etkinligimiz devam edicek gözünüz bisde olsunn :)


Bayan Yelegi


Evimisde bulunan artik yumaklardan yapabilecegimiz cici bir yelek...eger sizde benim gibi alli ,morlu cafcafli renklerden hoslaniyorsaniz iste size bir firsat...

Yelegimi 4 nolu $isle arka 80,önler 40 olarak basladim...10 sira birters 1 düz lastik olacak sekilde ördükten sonra renkli ipimle modele gectim...modelde cok basit ....kol kesimini 3-2-1 yaptimm...

Aslinda yelegime fermuar dikecektim onun icin dügme iligi acmamistimm,fermuardan wasgectimm ama dügme icin ilik yok :( söktüm müü? sökmedimmmm....bu güsel yelek sökülür mü? ne mi yaptimm?

Yelegimin manset denen ön kisimlarindan tig ile bir sira sikigne yaptim ikinci sirada ilik olsun diye zincir cektim 8 tane, geri sikigne yaptim,her dügme yerinin karsina zincir cekerek ilik actim,coban dügmesi denen dügmelerden aldim rengarenk diktimm...we sonuc :)

Modeli yakindan görmek icinn tiklayin

Bir Kadin,

Bir kadın çocuktur aslında.
Çocuk gibi davranmayı sever.
Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini de ister. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını.
Ama her kadın çocukca da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasini ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz, ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz.
Bir kadın güçlüdür aslında.
Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez.
İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin.
Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgilidir aslında.
İçinde her zaman sevgiyi taşır.
Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak
beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur.
Bir kadın yalnızdır aslında.
Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz.
Kendisine ait bir dünyasi vardır ve orada hep yalnızdır.
O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.
Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.
Yalnızlık onun sığınağıdır.
O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz .
Bir kadın bilgindir aslında.
Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez. Yaratıcılığının sınırı yoktur. Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz yaratıcılığını sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği
olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır.
Bir kadın hayattır aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor.
Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz?
Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz.
CAN DÜNDAR

Bu güsel yaziyi yüregi güzel arkadasim ilknur´cum mailime göndermis...cok begendimm sizler le paylasmak istedim...cok tesekkürler canim arkadasimm


Bebek Süveter



Bebek giysilerine bu aralar takilmis durumdayim :) bebek yelekleri,bebek süveterleri ,asagida ki prenses bebek elbisesi cok severek örüyorum,bu bebek süveteri ya da yelegi ...kiskardesimin bebegi icin ördüm,henüz gelen giden yok ama kardesim tutturdu ille ör diye...eh iyi öreyim bariiii sana cici bi bebek süveteri dedimm ördüm.

Bu modeli sevgili "Göznuru" nun sayfasinda görmüstüm,cokta güsel resimleyip anlatmis...paylasimlari icin tesekkürler...

Bu da benim ürünümm cok kolay hemen bitiyor ,sagini solunu dikme olayi yokk :) zevkli yani...Bu modelden bi de beyas renk yapip üzerini islemeyi düsünüyorumm sizce nasil olur ?

örmek isteyenler icin detaylarini anlatabilirim yeter ki sorun :) demistimm...Maral´im sormus tabi efenim ne demek :)

Süveter ipim biras kalin oldugu icin 4*nolu $i$le önce 100 ilmek olarak basladim 24 sira sonra bel kismina gelecek yerden 24 ilmek kestim...Sirt kismini 30 ilmek ördüm 16 ilmek ortasinda kalacaksekilde ilmekleri kapattim elimde kalan iki kolu birini $i$te beklettim bi tarafini ördüm sonra digerine gectim.Süveterin heriki yani da ayni ölcüye gelince (yaklasik 25) sira heriki parcayi birlestirdimm ilik acmayi unutmusumm geriye dönüp yeniden ilik actim :) siz unutmayinn vee süveterimis bittiii

Süveterimin ön kismini yakindan görmek icin tiklayin


Bebek Elbisesi



Mini mini kislara elbisee,bebelere elbise,alli güllü ,cicekli böcekli kiz bebeklere elbise :)

Arkadasimin yigeni icin ördüm bu cici bebek elbisesini,bi tane daha var o da bitti ama süslencek sonrada yola cikacak sahibine dogruu :)

Bebek elbisemi nasil yaptim ? efenim bebek elbisemi 3,5 * no´lu $isle 100 ilmek 4 ters 2 düz olarak bir karistan faslaca ördüm....bel kismina gelince her iki ilmegi birlikte ördüm (ilmekleri asalttim yani...)100 olan ilmek sayimis 50* oldu ....üst kismini haraso ördüm 20 sira sonra kolevini her iki yandan 3 ilmek kestim...bi kac sira sonra yakasini ayirdimm ,aski kismini ördüm...

Arkasi da ayni sekilde örüldü...arka siranin aski boyunu biras faslaca ördüm ve ilik actimm...sonra da tüylü ipten beline sözdee kusak yaptimm :) bi tane cicek uydurdumm ön kismina diktimm...

Ben bu bebek giysileri örmeyi cok sevdimm :) hem cabuk bitiyor hem de süsleyip püsleyince böylee ho$uma gidiyor...severek ördümm,insallah güsel kizimis da severek begenerek giyer...

Bebek elbisemisin yaka kismini yakindan görmen icin tiklayinn

Sac Örgülü Süveter


Efenim ben, süveter cok seviyorum ,severekte kullaniyorum ,icine bir bady giyince ho$ oluyor...asbirascik anlatayim süveterimin yapilisini,paylasmak icin burdayis demi...

Yaptigi bir kazagin ya da ne biliyim bir örgünün aciklamisini yapmayanlara inat.. !

Süweterimi, 4* nolu $is ile 70 ilmek basladim...tam ortasina ikili burma modelini uyguladim.Yaka kismini ise yine tam ortadan ayirip ikili burma oldu,öndeki desene takim yaptim yani...kollarina alt etek kisminda ki gibi bes sira ikiters ikidüz lastik ördum,bu sekil de süweterimi tamamladimm

üstteki süveter nette gördügüm süveter,asagi da ki ise benim ördügüm süveter...net ten olan süveterin önün de tek burma vardi ben cift yaptim beden büyüklügünü de biras daha uzunca ördüm yani degistirdimm, modelle oynadim birascikk :)söyleyin bakalim hangisi güsel :o)

Süveterimin yaka kismini görmek icin tiklayinn

3.4.08

V yakali yarasa kollu kazak

Bu ayin sonuna kiskardesimin dogumgünü...daha dün gibi oysa,kara okul önlügünün icinde elele tutu$up okula gittigimis gün.... :( zaman su misalii akip geciyorr....

Dogum günü hediyesi olarak bu kazagi ördüm V yakali yarasa kol kazak...

Hep söyleyip duruyodu "abla bana yarasa kollo kazak ör " diye iste ördümm canimmm...en kisa zamanda yola cikacak...

Yarasa kollu V yakali kazagi yünüm kalin oldugu icin 60 basladim 5* no lu sisle ,önce ikiters ikidüz lastik ördüm.Bi kac sira göz karari ön taraf düz,arka taraf ters ördüm sonra tam ortadan ilmek ayirdim ,her iki yandan 25 ilmek artirip kol kismini ördüm....

Böylece V yakali yarasa kollu kazak tamamlamis oldu...Canim kardesim güle güle ,saglikla ,neseyle giy emii (*_*)

Oda Takimi Danteli

Gecenler de kermese yaptiklarimi götürdügümde ,orda bu danteli gördüm cep telefonumla resimledim..birbirinden güsel envayii cesit örtüler,nakislar,danteller,havlu kenarlari,lifler,örgüler,patikler,tablolar neler neler vardi...bu danteli de cok begendimm,.haftasonu örmeye calistim dantel oda takimini ,bi kac sökme asamasindan sonra yapabildimm :) örnegin dantelini cikarinca cok sevindim...

Henüs iki parca örebildim, 4 tane daha yaparsamm...kii Allah bilir nesamann :) o zaman tam takim olur...

Modeli yakindan görmek icin tiklayiniz


sobee :)

ebee sobee :)

Iste yine bir sobe-i wakka ile karsinisdayimm. Sibel , "konusu" cok güsel oldugu icin beni de sobelemis cok tesekkürler Sibel´cimm,düsündügünn icinn (*_*)

A_Annem,

B_Babam :( iki yil oldu kara topraklara dü$eli...

C_Cam kiriklari ,hayat gibi...

D_Deniz,Konyaaltii

E_Elma hem de kipkirmisi

F_Fakir ,elimden geldigince yardim etmeye calisirimm :(

G_Günes...isinmak istiorumm simsicakk

H _Hayat,acisiyla tatlisiyla ,kisa ve ya uzun bir hayat...

I_Irmak ,Kizilirmakk

i _ipek bir mendill

J_Ja , Almanca´da "evet" anlamina geliyor

K_Kuzuuuu o bilirr kendinii

L_Lambaa ,lamba olmsaydi geceleri örgü öremesdimm (*_*)

M_Makarnaa mmmm...!

N_Nargile esim cok sewerr

O_Orda bir sehir var usaktaa, o sehir benim sehrimdir :)

Ö_Öpücük :o()

P_Papatyaa ,seviorr sevmiorr

R _Remziye Sultan , annemin ismi :)

S _Sezer oglu$umun ismi

$ _$imarik hazirlann sobelencenn

T _Tarkann ,gül döktüm yollarinnaa

U_Ucak Lufthansa :)

Ü_Ütü müü ben almayimm

V_Vatanim

Y_Yaseminn...hazirlann seni de sobeleyecemm

Z_ Ziyaretinis icin cok tesekkürler :)

Sibel´cim soben icin bir kez daha cok tesekkürler zewkle yasdimm saolasinn...efenimm simdi gelelimm kimleree;

Yasemins , $imarik , Ayse71

Bebek Yelegi

Lila bebek yelegi






Bu bebek yelegi modelini blogcu arkadaslardan "sevgi sepeti" nin sayfasinda gördüm,cok ta güsel anlatmis...Arka 70 ilmek,önler 35 ilmek baslanip hara$o teknigi ile örülüyor.Kol kesimine gelince her iki yandan 2 ilmek eksiltip iki ters iki düz örülüyor...
Hem kolay hem de cabuk bitiyor...örmek isteyen ya da örgüye yeni baslayan arkadaslar icin oldukca basit ve cici bi model ,kolay gelsinn :)
Yakasi icin tiklayinn