30.6.08

Kirikkale´m,onurum,gururum,özlemim...



Kırıkkale'deki dev Türk Bayrağı Newsweek'e kapak oldu

x

Kırıkkale'de, 600 metre karelik alana, toprak zemin üzerinde 14 bin parke taş, özel beton ve 1 ton boya kullanılarak yapılan ''Anıt Bayrak'', NewsWeek dergisine kapak oldu.
Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer, proje kapsamında yapılan Anıt Türk Bayrağı'nın Newsweek'e kapak olmasının kentte memnuniyetlik yarattığını söyledi. Vali Demirer, daha önce Europe Dergisi ve Reuters Haber Ajansı'na konu olan projenin aynı zamanda internetteki ‘Yahoo' arama motorunda da dünyanın ilk 12 eseri arasında seçildiğini hatırlattı.
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü A. Vural Örsdemir koordinatörlüğünde projenin başlatıldığını hatırlatan Vali Mustafa Demirer, “Kırıkkale Kent Konseyi Gençlik Komisyonu adına projeye, 13 ilköğretim okulundan 90 öğrenci katılmıştı. Bayrağın yapımında şehit çocuklarının emeği büyük olmuştu'' dedi.
Proje Koordinatörü Kırıkkale Sanayi Ticaret İl Müdürü A. Vural Örsdemir ise bayrağın yapımını şöyle anlattı:
“Anıt bayrak için toprak zemin üzerinde 14 bin parke taş, özel beton ve her türlü hava koşullarına dayanıklı yaklaşık 1 ton boya kullanıldığını, eserin tamamen el emeği ile yapıldığını belirterek, ‘Bayrağın proje çalışması için bir komisyon kurduk. Bunlar 10- 14 yaş grubu 90 gencin de içinde yer aldığı bir komisyondu.

Tespit edilen alanda kısa sürede çalışmalara başladık ve 4 aylık bir sürede anıt bayrağı tamamladık. Hiçbir makine ve teknik araç kullanılmadan bayrağın alt zemini yapıldı. Parke ve kaldırım taşı kullanılarak yapılan bayrakta 600 metrekare iç alan bulunuyor.

Bayrağın çevresindeki 55 dönüm arazi ise ‘Atatürk Ormanı’ adı altında ağaçlandırdık. Bayrağın sadece iç dizaynı için yaklaşık 30 bin YTL’lik bir harcama yapıldı. Bayrak, bulunduğu tepenin konumu bakımından yapılan dizayn sayesinde dalgalanan bir bayrak görünümünde. Bayrak, Doğu ve Karadeniz illeri ile Güney illerinden Batı illerine karayoluyla seyahat edenler tarafından rahatlıkla görülüyor.'

www.milliyet.com.tr


TÜPRAS Türkiye Petrol Rafinerisi Anonim Sirketi***
Rafinerimizden cekici bir poz :) Kirikkale Rafinerisi




TCDD Kirikkale Istasyon mewkii




Tarihi köprümüs "Köprü Köy"

Keine Kommentare: