14.6.09

Peynirli Börek

Haftasonu hazir yufkadan yaptigim böregimi sizlere de sunmak istedimm (saten yufka acamam o da ayri bir konu (*_*) ) icin de neler mi war ?
Ehh bi bakalim bakalim ne war mis ? :)
4 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi için:
250 gr. beyaz peynirMaydanoz
Yapılışı:
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin we yanin da güsel bir ayranla yeyin efenim :)
Simsicak we harika bir hafta gecirmenis dilegiyle....

6 Kommentare:

fisunlahersey hat gesagt…

boncuğum ne bu böreğin güselliği şimdi gecenin ikisi olmuş,ben dersen balina gibi olmuşum,şimdi sen yakınlarda bi yerde olsan ben bu börekleri yemeye gelirdim valla :) şaka yapmıom bi canım çekti bu saatde,kıss iyiki hamile falan deyilim haaa....:))
canım ellerine sağlık... tatlı uykulardan sonra mutlu sabahlara uyan emi boncuğum öptümmmm

Lúcia hat gesagt…

Olá, I felt hungry! :)
It looks delicious!
Bye,
Lúcia

dantelistan hat gesagt…

yumuşak yumuşak ohh nefis pekde severim ellerine sağlık

Mualla Erdin-Suppruss Takı hat gesagt…

Bitanem, iyi dileklerin için çok teşekkürler. Darısı senin başına,oğluşun çok güzel okulları okusun buyuk adam olsun insallah.İyi haftalar, optummmm...

Suppruss Çeyiz
Anıl'ın Oyun Dünyası

Mualla Erdin-Suppruss Takı hat gesagt…

Unutmusum canim borek nefis gorunuyor ellerine saglik.

dantelistan hat gesagt…

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.