4.12.08

irmik tatlisi



Efenimmm buyrunn irmik tatlisina :) sinirlendigim zaman canim tatli ceker $eker kaybediyorumm yaa hanii yerine geri depolamak icin olsa gerek :)
(anlayan anladi o da ayri mesele ehehe )
Neyse efenim gelelim tarifine gerci hepinis biliosunusdur ama birde benden duyunn ,bakalim bakalim nasil yapmisim.. ? :)
10 yemek kasigi tozseker,
10 yemek kasigi irmik,
1lt süt, 1 pk,vanilin
1 pk* Büsküvi,
2 adet muz,
birascik tarcin,cevizici
Irmik,süt ve sekeri kaynayincaya kadar karistirin kaynayinca ocaktan alin icine vanilin koyup karistirin...
Diger tarafta bekleyen borcami hafif islattiktan sonra tepsiye birascik tatlidan dökün,üserine bisküvileri dizin,bisküvilerin üstüne halka halka kestiginis muzcuklari ve cevizleri dizin birascikta tarcin serpin...geride kalan tatliyi bu karisimin üstüne dökün...artan büsküvileri kücük kücük kirin yada robottan gecirin,ceviz ve tarcini serpinn ,busdolabinda 1 st*bekletinn sonra tabaginisa alin dizinin keyfini cikarinn bu kadarr :)

Keine Kommentare: