18.3.08

Mevlid Kandilinizi Kutlu Olsun,

Insanligin kurtulusu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yilinda Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayinin 12.gecesi dogmustur. Milâdî takvime göre ise bu, 571 yili Nisan ayinin yirmisine rastlamaktadir. Bu mübarek geceye " Mevlid Kandili " denir.

O'nun dogdugu gece, insanligin kurtulusu için çok hayirli ve mübarek bir baslangiçtir.O gecenin sabahi gerçekten de feyizli bir sabahti. Insanlik için yepyeni bir gün dogmus, aydinlik bir devir açilmisti. Bir fazilet günesi ve hidâyet mesalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilisi, Yüce Allahin bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Bütün insanlik âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere halis ilâhî rahmet olan böyle yüksek sanli bir Peygamber'in ümmeti olmakla sereflenmis bulunan biz müminlere ne mutlu! Bu geceyi vesile bilerek, O'na ümmet olmanin suuruna erebilmek, Bu gecenin manevî zenginliginden istifâde etmek için en azindan bir tesbih namazi kilalim, bir de Hatm-i Enbiyâ yapalim. O'na ümmet olan müminlere gevseklik yakismaz. Unutmayalim... Alemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimizin, dogumunu anarken, yalniz mevlid okumak, ilâhîler söylemek ve kandil simidi dagitmak yeterli degildir, sadece bu geceyi yasamak yeterli degildir. Yüce 'in sevgisine, hosnutluguna ve bagislamasina ermenin yegâne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir...

Dualarinisin ,niyetlerinizin kabul olmasi dilegiyle Mevlid Kandili´niz mübarek olsun....

www.sadakat.net

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Ben dostlarımı ne kalbimle, ne de aklımla severim...
Olur ya...
Kalp durur... Akıl unutur...
Ben dostlarımı ruhumla severim...
O, ne durur... Ne de unutur...
KANDILINIZ KUTLU OLSUN
Süreyya.