28.11.08

ARKADAŞ ile DOST KAVRAMI

Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır,
Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır.
Arkadaş senin ağladığını görmez,
Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır.
Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir,
Dost sana yardım etmek için erken gelir; toparlanman için geç gider.
Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur,
Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, derdini anlatmak için,
Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini düşünür,
Dost ise tekrar arar.
Arkadaş senin daima onun arkanda olmanı ister,
Dost ise her zaman senin arkandadır.
Arkadaş zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir,
Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder.
Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar,
Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır.
Arkadaş sizi ikinci görmek ister,
Dost ikinciniz olmaktan şeref duyar
Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır,
Dost sıkıntınız olduğunda size koşar,
Arkadaşlarınıza siz huzur vermeye çalışırsınız,
Dostlarınız size huzur vermeye çalışır.
Arkadaş bu mesajı okur ve siler,
Dost okur ve dostlarına yollar...
Dostlarimin Güsel bi haftasonu gecirmesi dilegiyle...

26.11.08

Hediyelerim :) Bacimdan :)





Canim,cigerim biricik bacimm bana bunlari göndermis tesekkür yanin da cokas kalir :) kiskardesinin kinakeselerinden bile göndermis icinde kinasiyla birlikte en kiza zamanda yakicam o kinalari ellerime :) sonra yemeni tiglamis lila cicekli, simli ipten tepsi örtüsü yapmis,yün almis,pompom ip almis hem de beyasindan ici simli :) bir de dokunakli mektup :( bende dinazor istiyorummm :) en yakisiklisindan :)canim benimm aramisda bilmem kac 1000 km war ama o bana cok yakinn nerde mi ? telefonun öbür ucunda...Ben de seni cok SEWIYORUM bacim benimm (*_*)

25.11.08

Turkuaz Fularim





Elimde cok as minik ponpomlu simli ipim vardi...33 ilmekle üc ters üc düz lastik seklinde ördüm,niyetim ters olan yerleri ilmekleri kapatirken bos birakip asagiya dogru acmakti ...actim ama güsel olmadi bi kac sira sökük olan yeri geri ördüm...uclarini tigladim ...güsel oldu ama ; hosuma gitti ,sevdimm :)

23.11.08

Cicekli Pullu Eldivenlerim,




Efenimm etkinlikler tüm hiziyla dewam ediyor ...ev sahibemis sewgili Gardenya70,arkadasima kolay gelsin diyorum...siyah eldivenlerimle katiliyorum...gözüme cok siyah geldiler ascik cicili bicili olsun dedim önce cicek ördüm üserine pul we boncuk diktim onlarida eldivenlerime diktim böyle daha bi güsel oldular sanki :)

21.11.08

sobe

Efenim Sevgili Dantel83 ve Selinmisirli tarafindan sobelenmisim iki ayri sobe iki ayri cewap buyrun okuyunn :)
ilk olarak Merwecimin sorularina cewaplayimm,
Aile denince akliniza ilk gelenler: Aile bir agactir ne kadar güsel ilgilenirsen sahip cikarsan o kadar werimli olur örn:Yaprak Dökümü...birascik hüzünlü ama tam bir aile dizisi...
Kisaca günlük programiniz:Cocuklu evhanimlarinin yaptigi seylerin aynisi :)
Encok ilgi duydugunuz ugras:Bilgisayar,elisi :)
Yemek yaparken dikkat ettiginiz noktalar:Cabucak temis tarafindan yapiwermek :)
En cok sewdiginiz cicek:Kaktüs we kir cicekleriSevdiginiz iki huyunuz:Hic bir seyi kolay kolay unutmam bir de sabirliyimm
Sevmediginiz iki huyunuz:Kinciyim sewmiyorum bunu ama napiyim elimde deil ki :(
*Eweett sira Selin´in sorularinda buyrun okuyun efenimm,
Adınız: DevrimNerede Oturuyorsunuz/Nerelisiniz:Kirikkale´liyim,Almanya/Münih´te ikamet ediyorum,
En Sevdiğiniz Müzik Türü ve Sanatçı : Özgün Müzik ve Devlerini cok seviyorum onlarin sarkiylariyla büyüdümm son zamanlar da ise Türckce Rock takiliyorum :)
En Sevdiğiniz Film ve Sanatçı : Eski Türk Filmlerini cok seviyorumm....Bir Demet Menekse,Umutsuzlar,Ucurtmayi Vurmasinlar :)
Yaptığınız Bir Spor var mı? : Önceden kosardim ama simdi malesef zamanim olmuyor...oglumu bi krese filan werince King Box gitmek isterimm :)
Giyim Tarzınız : Etek ve elbise ile rahat edemedigim icin genel de pantolon giyiyorum cok rahat sagim solum kapali :)
En Son Okuduğunuz Kitap : Bebek Bakimi ile bi kitapti...kitap okumasi sewmiyorumm :(En Sevdiğiniz Yazar veya Yazarlar: Aziz Nesin,Nazim Hikmet bi de hanim daha wardi yaa unuttum ismini simdi :(
Sizi Mutlu Eden Kişi : Sewdiklerim beni mutlu ederler :)En Sevdiğiniz Yemek veya Yemekler: Makarna,hamur isleri,tatlilar :)
Çok Sıkıntılı Anlarda Kurtarıcınız Kimdir: Sigaram heralde ...
Hayatınızın En Önemli Olayı Nedir : Anne oldumm
Sizin İçin Sevgi Nedir : En basitinden bi örnek weriyimm oglummm annemm diye sarilinca o benim icin en büyük sewgidir...(örnekler cogaltilabilir)
Başınıza Gelen En Matrak Olay: Offf o kadar cokk ki anlatsamm cok uzunn sürer :))
Sadece 5 Kelime ile Kendini Anlatır mısın?: Biras huysus,birak gicik,biras sinirli ama cok tatli bi kisim ben herkes beni cok sewer eeee ben de onlari sewerimm...Sen iyi olursan hayatta iyi olur,herkes iyi olur bunu ögrendim !
Efenim ben kimseyi sobelemiyorumm ama konulari begenipte cewaplamak isteyen linkimi werip cewaplayabilirler...Hayirli Cumalarinis olsun akabinde ise güsel bi haftasonu dilerim sewgilerimle...

19.11.08

Anlatimli Pembe Patik,



Orta kalınlıkta bir yünle 6-7 tane zincir çekip zincirin sonuna batarak bir halka oluşturuyoruz.
2 zincir çekip halkanın içine ( iğne üstü alarak ) 16 direk yapıyoruz ve 16. direkle 1. direği birleştiriyoruz.
2. ci sırayı ilk direklerin üstüne batarak ve dört yerde aynı deliğe 2 kere batarak direk sayımızı 20 ye çıkarıyoruz. Direk sayımızı 3. sırada 24 e, 4. sırada 30 a ve 5. sırada 34e çıkaracak şekilde devam ediyoruz.
Direk sayımız 34 de ulaşınca hiç arttırmadan 6 sıra daha örüyoruz. Böylece patiğimizin uç kısmı bitmiş oluyor.
11. sırayı da ördükten sonra 9 direği boş bırakarak kalan sıraları topuğunuza kadar ayağın taban kısmı oluşana kadar yine iğne üstü alarak örüyoruz.
Topuğunuza geldikten sonra arka kısmı ister tığ ile ister normal iğne ip ile dikip birleştirebilirsiniz.
Ve bilek kısmını üç zincir çekip batarak dolanıyorsunuz. Bu kısmı başka renklede yapabilirsiniz. Böylece patiğiniz bitmiş oluyor.
Patiğin üstündeki gülü yapmak için 8- 10 zincir çekip halka oluşturuyoruz. Aralarında 2 zincir bırakarak 6 direk yapıyoruz.
2. sırada direklerin arasını 5 kere, baştaki ve sondaki iğne üstü alınmadan dolduruyoruz.
Gülümüzün ilk sırası böylelikle bitmiş oluyor.
2. sırayı farklı renkte bir iple ilk sıranın arkasından dolgu kısımlar arasına zincir çekip, üstlerini aynı şekilde beş dolgu yaparak bitiriyoruz.
Gülün ortasında kalan deliğe de 1 tane fıstık yapıp oraya dikerek tomurcuk görüntüsü sağlayabiliriz.
Canlarım inşallah çok karmaşık olmamıştır. Eğer anlaşılmıyor derseniz vaktim olduğunda fotoğrafla da anlatabilirim. Herkese kolay gelsin.

17.11.08

Oglumun Süveteri

Annecigimin oglu$um icin yaptigi süveter,canimm annem ellerin dert görmesinn canimsinn...3,5 no*li $isle 100 ilmek baslayip yakasini ve kol kismini birlikte örmüs...model ise; ikinci renge gecerken alttaki ilmegi $isteki ilmegin üserine aliniyor ve sanki islenmis gibi oluyor cok ho$ bi model...sizce de öyle degil mi ?

14.11.08

Cocuklar icin Anlatimli Fareli Patik :)





Cocuklarimis bu patikleri cok sewecek ,oglum cok sewdi :)4 no* $isimise 60 tane ilmek atip arkali önlü haro$a olarak örüyoruz ...
14 sira haro$a ördükten sonra ,2* resimde görüldügü gibi katliyoruz , dikilecek olan yerler zaten belli ...

Bu sekilde katlayip dikiyoruz we sira süslemesine geliyor...gözleri icin dügme,boncuk kullanabilirsinis istersenis i$leyebilirsinis hayal gücünüse kalmis :) tüylü iplerle burun kismini we bilek kismini tigliyorus ve sonuc :) cok $eker deil mi ?

12.11.08

Kiz cocuklari icin Anlatimli Panco,






Panco modelimiz 1 ve 3 yasinda ki kizlarimiz icin,bu gördügünüz pancoyu kuzuma yapmistim o kadar cok istek almis ki aciklamayi görev bildim saolsun bacim resimledi tek tek gönderdi :) (cünkü ben resimlememistimm )bu kisim yakadan baslangic kismi oluyor 45 ilmekle 2 ters 2 düz lastik olarak ördüm ,ilk sira ön düz arka ters ördükten sonra 24 ilmek düz örüp sonra sisime 1 ip doladim yaninda ki 1 ilmegi ördüm yine 1 ip dolayim kalan 24 ilmegimi düz ördüm,arkasi ters oluyor yani haro$a...
Ön kisimlarin da tam ortada ki ilmegi her seferin de örüyorus yanlarindan ip dolayarak artirma yapiyorus ayni zaman da her iki sira da bir en köse de kalan yerlerden birer tane artiyorus gibi omuz seklini güsel werebilmemis icin...
Pancomuz istenilen uzunluga geldikten sonra en alt kismina 3 sira arkali -önlü haro$a ördükten sonra ilmeklerimizi kapatiyorus we uclarina püskül takiyous ,birascik cicili bicili olsun diye isleme yapiyorus :)

9.11.08

Cicekli Fular



Gectimiz günlerde sewgili Derya Baykal hamimefendinin programin da yapmislardu bu fulari ben de yaptimm yapmassam olur mu hic ? :)
15 zincir cekip üserini sikigne yapiorus 6 tane trabzan olusan 6 cicek yapiyorus...son cicegin üserinden 130 zincir cekip ipi kopariyorus,bu islemi 7 kes yapiyoruz uclarina istersek boncuk takiyorus bu kadar :)

6.11.08

Beyas Kolyem,

Taki Tasarim seti aldimm mavi olani henüs yarim daha bitirmedim bitince yayinlicam hemen cok güseller degil mi ?


Bu ise ; yeni bitirdigim kolyem,klipsim olmadigi icin bitis noktasini baglamak zorunda kaldim :( kum boncuk we ücgen boncuklarla calistimm iste sonuc :)







3.11.08

cüce sapkasi we atki :)



Canim annem oglum icin örüp göndermis "cüce sapkasi we atkisi" canim annemm ellerine kollarina saglikk seni kocamann seviyorumm ve kocaman öpüyorumm.... Belki yapmak isteyen arkadaslarim olur aciklayim ascik;Sapka 100 ilmekten olusuyor, bi kac sira bir ters bir düz ördükten sonra yaklasik 1 karis ön düz arka haraso olarak örülüyor,sonra her sirada bir ilmek kesilip yukari dogru sivrilesiyor 10 ilmek kalinca kesilip yanlarindan dikiliyor tepesine pompom yapiliyor....Atki ise 54 ilmekten olusuyor bir ters bir düz örülüyor istenilen uzunluga gelince kesilip tepesine yine pompom takiliyor...istersenis renk renk istersenis tek renk yapabilirsinis cok basit we de cok neseli cüce sapkasii :)